SCALP MICROPIGMENTATION OG HÅRTAB

Lider du af hårtab? Du er ikke alene. Fakta viser at over halvdelen af alle mænd i alderen 18-49 år, rammes af hårtab i højere eller mindre grad. Det er forskelligt, hvor tidligt hårtabet indtræffer, men fælles er at hårtabet forværres progressivt med alderen.

Der er mange produkter og behandlinger imod hårtab. Mulighederne tæller alt fra sprays, til shampoo’er til kirurgiske indgreb med hårtransplantationer. Dog er Scalp Micropigmentation den hurtigst voksende løsning imod hårtab, grundet sit lavere prisniveau og garanti for resultat. SMP genskaber vigende hårlinier og fyldiggør tyndt hår. 

I dette indlæg bliver du klogere på hele scalp micropigmentation proceduren samt fordelene og ulemperne ved SMP. 

Scalp Micropigmentation Danmark

HVORFOR TABER JEG HÅR?

Inden du kigger nærmere på Scalp Micropigmentation, er det vigtigt at du forstår årsagen til dit hårtab.

 

  • Genetik – Dine hårsække indeholder DNA, som er arvet fra dine forældre. Du arver deres hårvækst og dermed også deres manglende hårvækst. Hvis dine forældre rammes af hårtab er der store chancer for, at du også rammes af hårtab. 
  • Hormoner – Mænd som arver hårsække, der i risiko for hårtab, er oftest overfølsomme overfor hormonet dihydrotestosteron (DHT). Dette hormon fortynder eksisterende hår, og hæmmer ny hårvækst. 
  • Andre faktorer – Rygning, overforbrug af alkohol, dårlig diet, stress og særlig medicin, kan forudsage yderligere hårtab.  

HVAD ER SCALP MICROPIGMENTATION?

Scalp Micropigmentation (SMP) er en behandlingsform, som foregår ved, at mikronåle påfører tynde lag af pigment i din hovebund med henblik på at simulere kortklippede hårstubbe. SMP skaber et udseende af fyldigt hår ved at camouflere dine skaldede/tyndhårede områder med tynde lag af pigment.

 

1.Hvordan foregår en SMP behandling?

En SMP behandling er ofte fordelt på 3 sessioner. Nogle behandlinger kan kræve flere sessioner, men 3-5 sessioner er gennemsnittet af alle SMP behandlinger. 

 

Selve behandlingen foregår ved at mikronåle påfører mikroskopiske prikker af pigment i din hovedbund. Processen minder om en tatovering, men der er forskel på nålene, arbejdsdybden samt pigment. Prikkerne påføres i det yderste lag af din hovedbund, og ligner kortklippede hårstubbe. 

 

Første del af et behandlingsforløb med Scalp Micropigmentation kræver en konsultation. Her møder du din behandler, der hører nærmere om dine ønsker. I diskuterer formen på din kommende hårlinie, din hårfarve samt tætheden af dine hårsække. Når behandleren har overblik over dine præcise ønsker, kan behandlingsforløbet gå i gang. 

 

SMP behandling

 

Mikronålene efterlader mikroskopiske sår i yderste lag af din hovedbund, når der pigmenteres. Dit immunforsvar vil modarbejde disse sår, og forsøge at hele den udsatte hud. Det betyder, at en brøkdel af det påførte pigment, vil “fade” væk i dagene efter din session. Den gradvise fading er årsag til, at minimum 3 sessioner er påkrævede for at skabe et fyldestgørende resultat med Scalp Mikropigmentation. 

 

En SMP behandling er ikke bare prikker, som injiceres ind i din hovedbund. Det gode SMP resultat kræver forskellige skygger og nuancer af pigment. Oftest vil lysere pigment anvendes ved indledende session, hvorefter mørkere pigment anvendes i de sidste sessioner. Det giver et naturligt udseende af forskellige “hårsække”, som ikke blot ligner en tatoveret hovedbund. Denne teknik kaldes SMP 3D effekten. 

 

2. Hvor lang tid tager et SMP behandlingsforløb?

Et behandlingsforløb med Scalp Micropigmentation kræver minimum 3 sessioner. Du bør holde en uges mellemrum imellem hver session. Du kan derfor forvente et færdigt resultat efter mindst en måned. 

 

3. Hvor længe holder en SMP behandling?

Dit fyldige resultat holder i op til 2 år, inden det begynder at fade. Efter 2 år skal du have en SMP touch-up, som er en lettere behandling, hvor dine fadede områder pigmenteres for at genskabe dit fyldige udseende af kortklippet hår. 

 

4. Hvad er pigmentet fremstilet af?

Pigmentet er organisk blæk, som består af destilleret vand, organisk pulver og ethylalkohol. 

 

5. Hvad er bivirkningerne og risikoen ved SMP?

Scalp Micropigmentation har ingen nævneværdige bivirkninger. Umiddelbart efter dine sessioner vil din hovedbund være rød, men rødmen forsvinder senest 24 timer efter din behandling. 

 

6. Er SMP kun for mænd?

Scalp Micropigmentation er en effektiv behandling både til mænd og kvinder. Kvinder rammes også af hårtab, og flere kvinder er begyndt at anvende SMP som løsning imod hårtab. 

Der er væsentlig forskel på Scalp Micropigmentation for kvinder og mænd. Mænd benytter oftest SMP til at simulere kortklippede hårstubbe, og går efter det kortklippede look. Kvinder anvender derimod SMP til at camouflere tyndhårede områder og formindske skaldede områder i hovedbunden. Behandleren vil derfor pigmentere imellem eksisterende hår og skabe et mere fyldigt look. 

7. Hvormeget vedligeholdelse kræver SMP?

SMP kræver minimal vedligeholdelse. Du bør dog undgå at sidde i solen for længe. UV lys kan få dit pigment til at fade hurtigere. 

Vær opmærksom på at du i de første 5-7 dage efter din behandling bør undgå motion samt at vaske dit hår med shampoo. 

 

8. Hvad koster Scalp Micropigmentation?

Prisen er afhængig af graden af dit hårtab. Jo større behandling, jo dyrere vil din behandling være. Derudover vil der også være forskel i pris fra klinik til klinik. En SMP behandling koster imellem 10.000 kr og 20.000 kr. Med SMP er det vigtigt, at du vælger klinik baseret på resultater og ikke baseret på pris. SMP er et permanent resultat, som pigmenteres ind i din hovebund. Det er ikke en vare, som du kan returnere dagen efter. Vi anbefaler derfor ikke, at du vælger en billigere udbyder for at spare et par tusind kroner, men efterlades med et ulykkeligt resultat, som kræver laserbehandling eller SMP rescue. Kig altid efter resultater og kundeudtalelser. 

 

9. Er resultaterne altid realistiske?

SMP er en yderst effektiv kosmetisk behandling imod hårtab. Men der kan være stor forskel på resultaterne. Der er langt imellem success og fiasko. Nogle SMP behandlinger kan ligne blæk malet på et skaldet hoved, og andre er så realistiske, at man vil tro, at det er dit naturlige hår. Din behandlers erfaring og kompetencer er alt afgørende. Et realistisk resultat kræver den rette pigmenteringsdybde, den rette pigmentfarve,  realistisk afstand imellem prikker og forskelliger nuancer af pigment. Et naturligt SMP resultat er ikke bare prikker i en hovedbund, det kræver sans for detaljen. 

 

11. Hvad er ulemperne ved Scalp Micropigmentation?

  • Fejlbehandlinger – SMP fejlbehandlinger kan se meget unaturlige ud og tiltrække unødvendig opmærksomhed. SMP skal løse dit problem og ikke skabe et større.
  • Kortklippet look – SMP er ikke hår. Det er en simulation af kortklippede hårstubbe. Du skal derfor acceptere, at dit kortklippede look er permanent.

 

12. Hvad er fordelene ved Scalp Micropigmentation?

  • Garanti for resultat – Et SMP behandlingsforløb kræver 3-5 sessioner. Du vil derfor have dit færdige resultat efter blot en måned. 
  • Prisniveau – Prisen ligger imellem 10.000 kr og 20.000 kr, og er mere overkommelig sammenlignet med en hårtransplantation
  • Minimal vedligeholdelse – SMP kræver ingen efterfølgende medicinering. Du skal blot have en lettere en touch-up hvert andet år. 
  • Ingen kirurgi – SMP er en kosmetisk behandling, som ikke kræver kirurgiske indgreb. Det er smerterfrit, og du efterlades ikke med ar i baghovedet.  
  • Hårlinie efter ønske – Din behandler kan designe din nye hårlinie præcis, som du ønsker det. Det anbefales dog at I går efter et realistisk look. 

SE RESULTATER HER

SMP resultat
SMP gode resultater
Lukas gode resultat med SMP

SAVNER DU DIT YNGRE UDSEENDE?

DET ER UFORLIGTENDE OG GRATIS AT HØRE MERE OM DINE MULIGHEDER